2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve denetlememları derneşik olarak strüktürlmalıdır. Bapnın düzgün çdüzenışmasını tedarik etmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Yangın Bapsı Nite Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen hariçya essah açılmaktadır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

çoğu kez pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden yeryüzü seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya düz ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle endüstriyel tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu temin etmek karınin kullanılmaktadırlar.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın kapısı yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Yangın bapları kullanım yerına gereğince, rengine göre evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan prototip sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi bâtınin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk muhtevaindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Bapsı alırken dikkat etmeniz müstelzim en önemli detay GOXU markası şeşnda bizim yönımızdan üretilen kapılar üzere nitelikli ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan müstacel manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tamlık cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik yahut dairesel bir koruma zarfında bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana mevla yahut estetik telaşların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış kapısı alegori çatı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran karınstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı elan buna ilgilı olarak daha ucuz olmaktadır.

Report this wiki page